Ez az étel is sokkal gyorsabban elkészült volna, ha nem friss spenóttal készítem. De annyira kellette magát a boltban. Egyébként tényleg gyors ebédnek indult és ezek voltak otthon a hűtőben. A tésztát mindig szeretjük. Különösen azt, hogy millióféleképpen elkészíthető. A spenótot meg már muszáj volt elhasználom és a túró is ott kellette már magát. Különben is azt olvastam (nem mintha negatív képet akarnék festeni róluk, mert mindet imádom), hogy az oxálsav, ami természetes alkotórésze egyébként a sóskának, a spenótnak, a céklának és a rebarbarának megköti a kálciumot a szervezetben, ezáltal elvonja azt. Ezért érdemes őket nagy kálciumtartalmú étellel együtt főzni. A spenót másik felét meg a Csöppségemnek készítettem el egy kis bulgurral. Később majd ez is jön még egyéb csöppeknek való kajákkal együtt.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 500 g penne tészta
- 250 g friss spenót
- 250 g túró
- 3 tojás (a kisebből)
- 2 kicsi dobozos tejföl (de lehet egy nagy is, hogy egy kicsit szaftosabb legyen)
- olívaolaj és kb. 2-3 evőkanál vaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 szál újhagyma
- só, frissen őrölt bors és szerecsendió
- a tetejére némi reszelt sajt
4 megjegyzés:
Drága-drága Ildi!
Most olyan ételhez hoztad meg a kedvem, amit szerintem sosem sütöttem volna meg magamtól... Csináltam már göngyölt húst spenóttal tekerve, úgy imádjuk, de tésztával még nem próbáltam, most viszont meghoztad a kedvem hozzá... Kari szerencsére mindent megeszik, és azt hiszem ilyesminek is nagyon fog örülni!
Köszönöm az újabb tippet, jó ide bejönni! :)
Puszillak!
Aranyos vagy nagyon! Örülök, hogy megnyerte a tetszésed! Egyébként régebben többször csináltam már hasonlót, de túró nélkül (most ezt muszály volt már elhasználni), és azt nagyon szerettük. Ha jól emlékszem talán besamellel készítettem...
Puszi Neked!
Ami a pici etetését illeti, nagyrészt egyetértek veled, bár az én leveseimből simán lehet egy 1 évesnek adni, annyira sótlanul főzök.
Kedves Ági!
Gondolom véletlenül került ide a megjegyzésed, de sebaj, megtaláltam. Irigylem azokat, akik nem sósan főznek... Én sem sózom agyon az ételeket, inkább csak fűszeresebbek és legtöbbször elég más dolgot eszünk, mint amit lehetne adni neki...
Üdv
Megjegyzés küldése