Kicsit elmaradtam most egy kis pihenés miatt, de újra itt vagyok és igyekszem frissíteni a blogot és hozni az újabb recepteket. Ez a sütés nélküli torta még július 21.-én készült a családnak, Dániel nap alkalmából. Egyszerű, gyors, nagyon finom, és ami a legjobb benne, hogy a sütőt be sem kell kapcsolni hozzá. Ebben a melegben, gondolom ez nem egy utolsó szempont. :) Na persze nem kell hozzá liszt és tojás sem. Ez sem rossz azért. Sőt, még tejmentessé is tehetjük, ha lenti tippet megfogadjuk. ;)
Az alaphoz:
- 200 g kókuszreszelék
- 10 evőkanál kókuszolaj
- 2 evőkanál méz vagy pl. eritrit
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 500 g mascarpone
- 1 vaníliarúd
- kevés méz
- 2 dl nektarinból, őszibarackból és néhány szem hámozott sárgabarackból készített püré
- 3 teáskanál útifű maghéj (Psyllium Husk)
- 1 púpos teáskanál fahéj (el is maradhat, de én imádom)
- 2-3 szem nektarin
- 2 kis marék áfonya
Az alaphoz a hozzávalókat tegyük egy késes aprítóba, dolgozzuk nagyon pici darabosra. A masszát nyomkodjuk bele egy kb. 26-27 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljába, amit előtte pici kókuszolajjal kikentünk. Ezt az alapot helyezzük legalább fél órára a fagyasztóba, vagy amíg teljesen megkeményedik. Közben készítsük el a krémet. Ehhez keverjük el a gyümölcspürében a fahéjat és az útifű maghéjat, majd hagyjuk, hogy kissé besűrűsödjön az egész. A mascarponét keverjük habosra a mézzel és a vaníliarúd kikapart magjaival, majd márványosan vegyítsük össze ezt a krémet a besűrűsödött gyümölcspürével. Végül ezt az egészet simítsuk rá a kókuszos alapra és hűtsük le alaposan az egészet. Tálalás előtt éles késsel válasszuk el a forma oldalát a krémtől, az alját is lazítsuk meg egy nagy éles késsel, majd csúsztassuk tálra a tortát. Díszítsük áfonyával és szeletekre vágott nektarinnal, esetleg menta vagy citromfű levelekkel.
Tipp:
Ha tehéntejmentesen szeretnénk készíteni, a mascarpone helyett használjunk pl. 600 ml Cocomast, melyet verjünk fel habbá és keverjünk hozzá kevés kókusztejben felolvasztott zselatint is, vagy 3-4 teáskanál útifű maghéjat.
Tipp:
Ha tehéntejmentesen szeretnénk készíteni, a mascarpone helyett használjunk pl. 600 ml Cocomast, melyet verjünk fel habbá és keverjünk hozzá kevés kókusztejben felolvasztott zselatint is, vagy 3-4 teáskanál útifű maghéjat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése