Még vagy egy évvel ezelőtt készítettem egy ehhez hasonló tortát, és akkor le is jegyzeteltem a receptet, de fotót nem sikerült készíteni róla, így elmaradt a blogra való felkerülése. Most újra elkészítettem, egy picit változtattam is rajta és egy nagyon finom reformos, szaftos túrótorta lett belőle. És csak hogy elképzeljétek mennyire jó túrós: Anyukám, aki nem szereti a túrót (és semmilyen tejterméket) megkóstolta azért, és azt mondta nem ízlik neki, mert túl túrós... :)))
Reform túrótorta
Hozzávalók (kb. 16 szelethez):
- 5 tojás
- 150 g nádcukor vagy xilit
- 2 evőkanál méz
- csipet só
- 500 g túró
- 150 g joghurt (1 kicsi dobozos)
- 1-1 evőkanál reszelt, cukrozott narancs- és citromhéj
- 150 g zabpehely liszt (zabpehely késes aprítóban liszt finomságúra dolgozva)
- 1 nagy banán
- 2 kisebb alma
- 1 nagy sárgarépa
Egy kb. 25 cm-es kapcsos tortaformát kikenünk vajjal és megszórjuk kukoricaliszttel. A sütőt előmelegítjük 180 fokra (én légkeverésen sütöttem 160 fokon).
A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a mézzel, majd hozzákeverjük a vajat is. Végül beledolgozzuk a túrót és a joghurtot is, majd az egészet egy botmixerrel simára turmixoljuk. A zabpehelylisztbe belekeverjük a megtisztított, lereszelt sárgarépát, a szintén meghámozott, felkockázott almát és a banánt is, majd összekeverjük a túrós-tojásos masszával. Legvégül a habbá vert tojásfehérjét forgatjuk bele. Az előkészített formába simítjuk a tésztát, majd előmelegített sütőbe kb. 55 percig sütjük (55-60 perc, sütőfüggő!). Jól lehűtve a legfinomabb!
Tipp:
Én most egy sárgarépás-mandulás almadzsemet tálaltam még mellé, amelynek a receptje itt található.
Tipp:
Én most egy sárgarépás-mandulás almadzsemet tálaltam még mellé, amelynek a receptje itt található.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése