Egy egyszerű, könnyed kis tésztaétel, mely különösebb főzőtudományt nem igényel, és még sok időt sem rabol el az életünkből, mégis nagyon elégedettek leszünk majd a végeredménnyel. Én legalábbis az voltam. Ritkán dicsérem magam (itt az ideje elkezdeni!? :D ), az úgy nem igazán illendő, de az önreklámozás néha nem árt, én most megtettem/teszem. Nagyon finomat sikerült alkotni! Pláne, hogy ezt az ebédet, kb. 20 perc alatt tálalni tudtam a családnak. Ez méginkább megdobta az örömömet. Már régóta volt a hűtőmben egy kis üveg Jamie Oliver féle articsóka szív. Még ajándékba kaptam. Olajban eltett, rozmaringgal, pici chilivel (nem volt csípős), fokhagymával, petrezselyemmel és borssal volt ízesítve. Eredetileg csak simán, nyers, paradicsomos, fokhagymás tésztát szerettem volna készíteni mozzarellával, de végül ezt is előkaptam a hűtőből. És milyen jól tettem! Remekül passzolt hozzá. Végül még egy kis petrezselyem is előkerült valahonnan a hűtő mélyéről. Ha valaki idegenkedik a nyers fokhagyma ízétől, vagy túl vadnak találná így (mi szeretjük nagyon), akkor az összezúzott fokhagymát futtassa át serpenyőben, kevés felmelegített olajon (ezt is használjuk fel utána). De nehogy megégessük, mert akkor oda az egész finom zamat, és marad egy keserű valami, ami nemhogy feldobja, de rémségesen el is ronthatja az egyszerű kis tésztánkat.
Hozzávalók (kb. 4 személyre):
- 500 g spagetti tészta
- kb. 8 db nem túl nagy, zamatos paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma (lehet több is, ha szeretjük)
- 1 kis üveg articsóka szív konzerv (nálam 280 g-os, olajban eltett, Jamie Oliver féle)
- só, frissen őrölt bors
- olívaolaj
- 1 kis csokor petrezselyem
- személyenként kb. 1-1 vastagabb szelet mozzarella (nem a lében tartott zacskós, hanem mindenképp a tömbös változat)
A tésztát al dentére kifőzzük sós vízben, majd leszűrjük és átforgatjuk picike olívaolajjal, hogy ne tapadjon össze. Miközben a tészta készül, vágjuk fel kockára a paradicsomokat, zöldjét vágjuk ki. A fokhagymákat zúzzuk össze, és keverjük hozzá a felvágott paradicsomhoz, sózzuk, borsozzuk, öntsünk hozzá kevés olívaolajat, mintha egy salátát készítenénk. Az articsókát csepegtessük le (én nem a saját olaját használtam most, mert az nagyrészt napraforgó volt, én pedig olívaolajat szerettem volna hozzátenni), majd vágjuk fel szintén, ne túl kicsire. A petrezselymet aprítsuk fel. A kifőtt tésztát szedjük tányérokba, rakjuk a tetejére a paradicsomokat (a levéből is), az articsókadarabokat, a mozzarella sajtkockákat, szórjuk meg petrezselyemmel, borsozzuk még egy kissé és picike olívaolajat is locsoljunk rá, majd tálalhatjuk is.
4 megjegyzés:
Gyönyörű, színpompás, gusztusos... :)
Hű ez igen, remek szépség
Én is kérnék szépen belőle!
Duende
:D Nagyon köszönöm! Virul az arcom a sok szép bókra! :D
Bianka
Nagyon kedves vagy! Köszönöm szépen! :))
Csibe
Okééé! :) Már küldöm is! :D
Megjegyzés küldése