2011. március 13., vasárnap

Varázslatosan egyszerű csokipuding


Kértek egy kis csokipudingot? No de nem ám zacskósat! Igazi házi, igazi kakaóval és jóféle étcsokival. Se perc alatt elkészül ez is. Már csak azt kell megvárni, hogy lehűljön. Feltéve, ha hidegen szeretjük enni. Én igen! De nem mondom, hogy este 11-kor, nem nyaltam ki az edényt még melegében... :) Az ízesítés rátok van bízva. Én most egy kis kókuszchips-szel szórtam meg. Isteni volt! De adhattok hozzá pl. narancshéjat, citromhéjat, gyömbért (kandírozva is akár), mandula, mogyoró vagy kókuszlikőrt is. Vagy egy kis fűszert: pl. vaníliát, chilit, szegfűborsot, fahéjat, szegfűszeget (bár az utóbbi három, inkább téliesebb ízvilágot eredményez szerintem) stb. Vagy készülhet hozzá valamilyen gyümölcspüré is. Én pl. a málnát nagyon el tudnám mellé képzelni (akár fagyasztottból, sőt igazán intenzív szerintem abból lesz, de lehet hogy csak én érzem így). Vagy egy egyszerű, sima tejszínhab is jól passzol hozzá! De ha csak magában esszük is, nagyon finom lesz! Hányjunk együtt fittyet arra, hogy lassan el kellene kezdeni a bikiniszezonra való felkészülést, és bűnözzünk együtt egy kicsit. Szóval vegyétek, vigyétek, egyétek... Gonosz vagyok mi? :D 
Hozzávalók:
100 ml zsíros tejszín
400 ml tej + pár evőkanállal még
2 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor
60 g étcsokoládé (min. 60 %-os kakaótartalmú lenne a legjobb)
3 bő evőkanál étkezési keményítő
kb. 3-4 evőkanál porcukor vagy gyümölcscukor (ez utóbbiból kevesebb is elég)
A tetejére nálam most: kókuszchips (többi ötlet lásd fentebb)

A tejet és a tejszínt felforraljuk. Közben a kakaóport és a keményítőt csomómentesre keverjük pár evőkanál tejjel (folyamatosan adagoljuk hozzá). A felmelegedett tejszínes tejhez hozzáadjuk az apróra tört csokoládét és a porcukrot is, majd addig kevergetjük egy kézi habverővel, míg fel nem oldódik teljesen. Ekkor hozzákeverjük a feloldott kakaós keményítőt, majd pár perc forralással és gyors, habverős kevergetéssel besűrítjük az egészet. Ha van még erőnk és kedvünk hozzá, ezek után kézi habverővel alaposan átkevergethetjük az egészet, hogy miután kihűl, jó habos és könnyű legyen az egész.

8 megjegyzés:

Mézigörl írta...

Gyönyörű fotók! És a puding...szívesen elkanalazgatnám! :-D

Kriszta írta...

Nagyon finomnak tűnik!A fotók és a kompozíció remek!

egycsipet írta...

Hű, remekül néz ki! Lánykám állandóan pudingot enne, teszteljük! :)))

Bianka írta...

Gyönyörű tálalás és képek

Túry Amália írta...

Fincsi lehet! Csodás képek!

Ildinyó írta...

Mézigörl
Köszönöm szépen! :) Küldöm! ;)

Kriszta
Tényleg finom (már csak volt :o )! Nagyon köszönöm szépen! :)

Egycsipet
Nagyon köszönöm! Remélem ízleni fog nektek! :)

Bianka
Nagyon szépen köszönöm! :)

Colors in the Kitchen
Tényleg nagyon finom! :) Nagyon szépen köszönöm Neked is! :)

Eszter írta...

Szuper recept! A fotók is nagyon jók!

Ildinyó írta...

Nagyon szépen köszönöm Eszter! Örülök, hogy tetszik! :))