Íme a mai ebéd. Mindenek előtt.... Mert azt sem tudom most hova kapjak, annyi mindenbe belefogtam, és nem nagyon tudom egyenlőre utolérni magamat (na meg másokat, de úgy kell nekem). Itt is elnézést mindenkitől, akinek nem reagálok azonnal. Ígérem, megpróbálom behozni a lemaradásokat.
Leszámítva a csirkecomb "szőrtelenítését", ami hasonlóan zajlik, mint Felhőlánynál, tehát gyertyás módszerrel (lévén, hogy nekem sincs gázlángom), na meg azt az időt, amíg a csirke a sütőben sütteti a combját -, viszonylag hamar elkészül ez az étel. Egyszerű, mégis nagyon jól beebédeltünk belőle. A leveskérdést is nagyon jól leegyszerűsítettem most: őszibarackot, sárgadinnyét (ugyanezek apróra kockázva is kerültek bele, mint levesbetét), 100 %-os almalevet, mézet, fahéjat és tejszínt összeturmixoltam. Ennyi! :)
Hozzávalók:
A csirkéhez:
- 8 csirke felsőcomb
- ízlés szerinti fűszerek (nálam most: só, paprika, fokhagyma, majoranna vagy oregánó, mustármag, rozmaring, bors és egy kis kukoricapehely (mindez összetörve) hogy ropogósabb legyen)
- 8 vékonyabb szelet vaj (kisebb tömbből)
- 1 fej fokhagyma gerezdjeire szedve, de nem megpucolva
A salátához:
- újhagyma vagy lilahagyma
- paradicsom
- uborka
- paprika
- ízlés szerint egyéb zöldek
- szeletelt bacon
- házi pesto (vagyis pistou? Már magam sem tudom...), amit így készítettem el, csak most még reszelt (Pannónia) sajt is került bele
A csirkét bedörzsöltem a fűszerekkel, a bőrét fellazítottam kissé egy késsel és bedugtam mindegyik alá egy kis darab vajat, majd tepsire pakoltam a pucolatlan fokhagymagerezdekkel együtt, befedtem alufóliával és 200 fokra előmelegített sütőbe toltam. Fél óra múlva levettem róla az alufóliát, és újabb 25-30 perc alatt még egy kissé odapirítottam neki.
Közben a salátához valókat felaprítottam. Közvetlen tálalás előtt, a szalonnát vastagabb csíkokra vágtam, majd teflonserpenyőben megsütöttem. Rászórtam a salátára, majd hozzáadtam a pestot is és összekevertem.
Tegnap Vajda János emlékeztetett minket arra, hogy ma lesz a Magyar Fotográfusok Napja. Emlékezzünk meg hát egy fotóval erről a napról és arról, hogy milyen fantasztikus dolog egy "pillanatlopó szerkentyűvel" (Jazza :) ) megörökíteni a dolgokat a mi látásmódunk szerint. A fenti képek ma készültek. Viszont én egy pár másik képet ajánlok erre a napra. Az elsőt azért, mert egyrészt azt hiszem talán a makrofotózás lenne a kedvencem... ha lenne hozzá megfelelő gépem... :) Másrészt, mert erről a fotóról Raindrop jut eszembe, akinek szintén nagy szeretettel ajánlom ezt a képet!!! Már csak azért is, mert a múltkor is megajándékozott engem egy díjjal, mely szerint kreatívnak talál engem. :) Ezúton is nagyon szépen köszönöm neki!!!
A másik 3 kép sem ma készült, hanem még pénteken (meg a nyaralás alatt). És hogy ezt miért? Mert ilyen édes pillanatokat tudunk megörökíteni egy ilyen szerkenytűvel és ez nagyszerű dolog! Kár lenne kihagyni!
10 megjegyzés:
Gyönyörű fotók - ismét! :)
Nekem is a makrofotózás a szívem csücske! :)
Nagyon szépek a képek,főként az első!
Köszönöm Ildinyó! Kedves vagy, hogy csatlakoztál, és igazán figyelmes módon, ez Rád vall ;)
A csirke szőrtelenítésén mit értesz? A teljes bőr eltávolítását? Ugye, nem? :)
Gyönyörű képek, igazán szép intenzív étel színek
Valóban Csoda ha valaki ilyen jól tud fotózni ilyen szép pillanatokat és fantasztikus ételeket!
Káprázatosak! Mind!
Gratulálok :-)
Gyönyörű képeket készítettél ismét, édes a kisbabád és nagyon-nagyon klassz ez a pestos zöldség! Jó nálad lenni:)
Nagyon szépen köszönöm Mindenkinek! Nagyon kedvesek vagytok! :)
János
Csirkeszőrtelenítés? Nem, nem nyúzom meg szegényt :), de akármilyen jó helyen veszi az ember, mindig akad rajta egy-két pihe meg nagyobb toltokk meg ilyesmik... "csak" ezt próbálom meg eltávolítani róla ilyenkor... :)
Jaaaaaaaaaaaaaj... :D
Mennyire jó! :D
Köszönöm, köszönöm, köszönöm!
Kisfiad tündéri fiatalember, nagyon bírom őt! :) Jah, és nem mellesleg teljesen rád hasonlít. :)
Raindrop
Nagyon szívesen!!! Örömmel máskor is! :)
Én köszönöm! Nagyon aranyos vagy! :)
Megjegyzés küldése