Maradjunk a palacsintáknál még mindig, de kanyarodjunk egy kicsit arébb, mondjuk Amerikába. Végül is közel vannak egymáshoz, ugye Kolumbusz? ;)
Szóval még a hétvégén próbáltam ki ezt a nagyon finom kis pancake, vagyis palacsintareceptet. Nekünk nagyon bejött! Nem túl édes, finoman citromos, a roppanós kis mákszemek pedig irtóra feldobják az egészet. Leginkább az eper vagy a málnadzsem illene hozzá, de nekem most egy kis szilvalekvárom volt felbontva, azt lazítottam fel egy kis tejszínnel, és azzal is nagyon finom volt. Ha nem egy kisebb hadseregnek készülünk vele reggelire, nyugodtan felezhetjük a hozzávalók mennyiségét.
Hozzávalók (kb. 30-32 db kis palacsintához):
- 320 g sima liszt, átszitálva (nálam búzacsírás most)
- 30 g mák (egész, nem darált)
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 80 g cukor (ízlés szerint)
- csipet só
- 2 tojás
- kb. 1 citrom leve és reszelt héja (ha valaki citromosabban szeretné lehet picit több is)
- 2 evőkanál vaj, olvasztva
- 480 g joghurt és tej keveréke (mondjuk fele-fele arányban), vagy aludttej
- A sütéshez: semleges ízű olaj
A száraz hozzávalókat összevegyítem egy tálban, egy másikban pedig kézi habverővel kikeverem a folyékony hozzávalókat. A kettőt alaposan összekeverem, majd palacsintasütőben kisebb palacsintákat sütök belőle. Ízlés szerint lekvárral tálalom.
Nyitom az ablakot, jöhet fénypost'! ;)
VálaszTörlésKészül Neked valami...
Padparadsa
VálaszTörlés:D Okééé!
Juj mi? Mi-mi-miiii? Áruld el légyszi. :)
ÁÁÁ ez valami mesés
VálaszTörléshttp://padparadsa.blogspot.com/2010/10/kamera-altal-avagy-csillagjegyek-es.html
VálaszTörlésBianka
VálaszTörlés:D Köszönöm!
Padparadsa
Elolvastam és nagyon tetszik! :) Köszönjük! :)
Ilyen zabák esetében magam is egy hadseregnek számítok. Szóval ezt nálunk ipari mennyiségben kell elkészíteni. De meglesz, mert fene jól hangzik, és jó fanyar, szatmári módra főzött szilva lekvárral fogok felfalni vagy húszat :D
VálaszTörlésA fotókat már nem dicsérem, innen kötelező a minőség :) jó lenne a kintiekben is ilyeneket látni...
Ja, a szatmári szilvalekvárt cukor nélkül főzik, üstben, agyagkemencén. Mennyei. ( És persze szatmári szilvapárlattal is fogom öblögetni :D
VálaszTörlésHűűű, Ildinyó, ezt ki kell próbálnom! Látom, már a szombat reggelemet, amikor a sok kismackónak csak sütöm, csak sütöm...és sütöm :-)
VálaszTörlésVan mindenféle finom lekvárom, tuti sikere lesz. Köszönöm a receptet.
imádom a mák-citrom kombót. szuper!
VálaszTörlésSzuper, nagyon tetszik! Egyébként sokkal jobban szeretem az amerikai palacsintát, mint a hagyományost. Sokkal könnyebb, lájtosabb. Ez pedig egy nagyon klassz kombináció! :)
VálaszTörlésJános
VálaszTörlés:D :D Nah, ilyen amikor a magyar, meg az amerikai találkozik... :D
Köszönöm szépen! Ööööm, a kintiek alatt mit kell érteni? A többi fotóm (ami nem étel)? :S Igyekszem! :)
Igen-igen, ismerem azt a lekvárt... az ám az igazi... :D no meg a szatmári szilvapárlat :D
Mackómama
Nagyon örülök, hogy tetszik! Én köszönöm! :)
Doctor Pepper
Örülök, hogy tetszik! Köszi! :)
Duende
Örülök! Köszönöm szépen! :) Igen, most már lassan azt hiszem én is jobban szeretem (meg valahogy gyorsabban is elkészül)! :)
Kedves Ildinyó!
VálaszTörlésNagyon tetszik az oldalad,ügyi vagy,mától rendszeresen olvaslak!
Üdv.:Juccantó
Kedves Juccantó!
VálaszTörlésNagyon szépen köszönöm! Nagyon örülök, hogy tetszik! :)
Örömmel köszöntelek!
Szép napot!
Juj, remélem maradt még! Olyan istenien hangzik!
VálaszTörlésNagyon jó! :)
VálaszTörlésCitrom-mák párosítás örök barátságban vannak, én muffin formájában teszteltem először.
Legutoljára sütőtökös palacsintákat (amerikai) sütöttem, most ez is felkerül a listára. Mindig újabb és újabb variációkon ötletelek! ;)
Csibe
VálaszTörlés:( Már elfogyott! de szívesen sütök egy újabb adagot, mert nekünk is nagyon bejött! :D Köszönöm! :)
Zizi
Köszönöm! Igen-igen, jó haverok nagyon! :D Muffin formájában is ki fogom próbálni egyszer (az eddig még valahogy kimaradt). :)
Uhh, sütőtökös palacsinta? Nagyon jól hangzik az is!!! :)