Oldalak

2010. július 20., kedd

Ribizlis-kekszes-tejfölös desszert

Na ez milyen hülye név... Ha valakinek van valami jobb ötlete rá, szívesen fogadom...
Mielőtt a kókuszos-ribizlis muffin receptjét is bepötyögném, jöjjön előbb egy szintén ribizlis, ámde sütés nélküli desszert. Ez amolyan nem túl komoly szakácstudományságot igénylő recept. No de én nem is vagyok az.  Néha azért egy gasztrobloggernél is beleférnek az ilyen "ezt egy gyerek is könnyen megcsinálja" receptek. Én meg még nagy gasztrobloggernek sem számítok... :)
A puding zacskós, bóóóti, a keksz nem saját sütésű, hanem bóóóóti háztartási, és a tejfölt sem én készítettem hozzá... De a vaníliáscukrot viszont igen. Nah, legalább valamit igen. Azt hiszem ma egy kicsit cinikus vagyok. Mindegy!
Viszont a lényeg, hogy ez a gyorsan elkészíthető édesség nagyon-nagyon finom volt. Volt, merthogy már réges-rég elfogyott!
Szerdától megint nagyobb meleget mondanak (bár túlzottan nagy lehűlés, most sem érzékelhető). Ez a recept akkora majd pont jól jön. Jó, az igaz, hogy sütögetni nem kell, csak egy pár percet főzőcskézni. Én még a nagy melegekben készítettem. 

Hozzávalók:
  • szögletes háztartási keksz
  • 1 csomag erdei gyümölcsös főzős puding (én az Aldiban vettem még ilyet régebben, mert olyan szép színe volt)
  • 1/2 liter tej
  • kb. 4 evőkanál cukor (vagy egyéb édesítő anyag ízlésünk szerint)
  • 1 evőkanál vaj (el is hagyható)
  • pár marék ribizli, leszárazva, lemosva, lecsepegtetve
  • 1 nagy doboz frissföl (ez némileg könnyebben emészthető tudomásom szerint és a tartása is valamivel jobb)
  • pár evőkanál igazi vaníliáscukor
A pudingot a csomagoláson lévő használati utasítás szerint megfőzzük, majd még melegen hozzákeverjük a vajat és langyosra hűtjük. Közben a frissfölt alaposan elkeverjük a vaníliáscukorral. Úgy sacc/kb. egy 1-1,2 liter űrtartalmú formát vegyünk elő, és ebbe kezdjük el rétegesen, váltakozva belepakolni a hozzávalókat: keksz - puding - keksz - vaníliás tejföl, ribizli - keksz - és a tetejére kevés puding, majd rá kevés tejföl és díszítésnek ribizli. Kb. 1 napot, de legalább 1 éjszakát pihentessük hűtőben. Tálalás előtt, akár fagyasztóba is tehetjük rövid időre, mert úgy még könnyebb lesz majd szeletelni.

11 megjegyzés:

  1. Káprázatos! :)
    A szöveg, a "recept", a fotó! :))

    VálaszTörlés
  2. Nem találok szavakat :)))) mesés

    VálaszTörlés
  3. Szép lett! Csak hagyd le a sütés nélkül-t a végéről, úgy már nem is olyan hosszú a cím!

    VálaszTörlés
  4. Gyönyörűséges!

    VálaszTörlés
  5. Hűha! :) Nagyon-nagyon örülök, hogy tetszik Nektek! :) Pedig tényleg egy nagyon egyszerű és gyorsan összedobható kis édesség. :D
    Köszönöm szépen Mindenkinek a dicsérő szavakat!!!

    VálaszTörlés
  6. Ja és Moha, igen köszönöm úgy valóban jobb. Át is írom. :)

    VálaszTörlés