2014. április 17., csütörtök

Medvehagymás spenótkrémleves


Nagycsütörtökre egy igazi szép, zöld tavaszi leves. Egyszerű, gyorsan elkészül és nagyon finom. Tej- és gluténmentes. Recept az áprilisi Kifőztük magazinból.

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg kókuszzsír
  • 8 evőkanál rizsliszt
  • kb. 25-30 dkg friss spenót
  • 1/2 csokor medvehagyma
  • frissen reszelt szerecsendió

Az apróra vágott vöröshagymát a kókuszzsíron megdinszteljük, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, megszórjuk a rizsliszttel, alaposan összekeverjük, majd felengedjük kb. 1,5 liter vízzel. Ha a levesalap felforrt, beletesszük az előzőleg alaposan átmosott spenótot és medvehagymát, sózzuk, ízesítjük szerecsendióval, majd kb. 5 percig együtt forraljuk. Botmixerrel krémesre turmixoljuk, és ha szükséges még utánaízesítjük.

Tipp:
Betétként reszelt sajttal összekevert tojást sütőben megsütünk, apró kockára vágva a levesbe szórjuk.


Nincsenek megjegyzések: