2014. március 3., hétfő

Citromos-petrezselymes füstölthal-krém


Még karácsony környékén (tudom, hol van az már? :) ) bukkantunk a piacunkon egy nagyon finom füstölt halakat árusító helyre, ahol egyből be is ruháztunk egy kis füstölt makrélára, amelyből ilyen krém készült első körben. Aztán ismételni kellet sürgősen, mert Másik Felem is annyira oda volt tőle, hogy majdnem egymaga ette meg az egészet. A recept a februári Kifőztük magazinban jelent meg. Az újság még mindig letölthető, lapozható. Töltsétek le vagy csak nézegessétek és közben a márciusi számot se felejtsétek megszerezni, hiszen már az is megjelent, ismét telis-tele csuda jó ötletekkel és finom receptekkel.

  • 10-12 dkg füstölt makréla hús (kb. 1 makréla húsa)
  • 10 dkg puha vaj
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 citrom leve
  • 1/2 csokor friss petrezselyem (vagy fagyasztott)
  • (tengeri) só
  • frissen őrölt bors

A makréla húsát apró darabokra tépkedjük és meglocsoljuk a citrom kifacsart levével. Összekeverjük a vajjal és a mascarponéval, közben sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a felaprított petrezselymet is. Behűtve tálaljuk. Citromdarabkákkal díszíthetjük és pirított kenyéren tálaljuk.

Tipp:
Egy javaslat a gluténmentes kenyérhez, ami remekül pirítható és finom, magvas is: http://ildinyo.blogspot.hu/2013/08/kendermaglisztes-kenyer.html





1 megjegyzés:

Ildinyó írta...

Kedves Tünde!
Nagyon szépen köszönöm a megkeresésüket, de most nem kívánok élni ezzel a lehetőséggel. Működésükhöz további sok sikert kívánok!

Üdvözlettel,
S. Mezei Ildikó