2013. február 21., csütörtök

Hagymás édesburgonya-sütőtök leves rizzsel


Egy gyors és sűrű leves, igazi vidám színnel. Könnyed, de mégis laktató, és akinek most arra van szüksége, még húsmentes is. Még mindig nagy levesimádó vagyok, és ez nekem nagyon jól esett most.

Hozzávalók (kb. 4 személyre):
  • 3 közepes hagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • kb. 30 dkg édesburgonya
  • kb. 30 dkg sütőtök
  • 2 db bio zöldségleves kocka (ízfokozó nélküli, DM-ből való)
  • kb. 1 dl rizs
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál olaj
  • aprított petrezselyem (nálam most a fagyasztóból)
A hagymát megtisztítom, félbevágom, vékonyan felszeletelem, a felmelegített vaj és olaj keverékén kissé átpirítom. Hozzáadom a megtisztított, vékonyan felszelelt fokhagymát is, majd mehet hozzá a meghámozott, kockára vágott édesburgonya és sütőtök. Végül hozzáadjuk a rizst is, kicsit sózzuk, borsozzuk, átkeverjük, majd felengedjük kb. 1,5 liter vízzel és beledobjuk a 2 leveskockát is. Felforraljuk és kb. 20 perc alatt puhára főzünk mindent. Tálaláskor megszórjuk kevés petrezselyemmel és meglocsolhatjuk még kevés tökmagolajjal is, amitől finoman füstös lesz.




Nincsenek megjegyzések: