2011. október 29., szombat

Chococo, csokoládémenyország a Pauler utcában

Elég sok elmaradásom van már itt a blogon, az elég zűrösre sikeredett elmúlt 1 hónapom miatt (még visszatérek!!! ;) ). De ezt a hírt már tovább nem titkolhatom előttetek kedves Olvasóim. Muszáj Nektek is tudni róla, akik esetleg még nem hallottátok volna a hírt, hogy:
MEGNYÍLT A CHOCOCO csokoládéüzlet.
És mi lehet a legjobb program egy dolgos hétköznap után? Pl. egy ilyen csokoládéüzlet megnyitóján részt venni. Múlt héten volt szerencsém ehhez, amire csokoládéimádó unokahúgomat is magammal "cipeltem" (nem kellett sokáig noszogatni, elhihetitek :D), aki azt hiszem igazán jó csokoládékóstolónak számít a családban (csokoládé iránti rajongása határtalan). A megnyitó elmúlt, viszont jönnek az ünnepek (pl. a Halloween). De ebbe a boltba, kifejezett ünnepi apropó hiányában is érdemes betérni mindenképp. Hogy miért is? Egyrészről, mert önmagában, ha betértek a boltba, és meglátjátok azt a rengeteg csokit és édességet, ebben a roppant ízlésesen berendezett "kis" üzletben, már megnyugszik a lelketek. És ha még elkezdtek válogatni és kóstolgatni... 



De a csokik mellett egyéb különlegesebb édességek, pl. sütemények, kekszek, cukorkák, lekvárok, curd-ök, kakaóporok, de még finom teák is megtalálhatóak a bolt polcain.
Igazán finom és különleges csokoládékra bukkanhatunk itt, amelyek szerintem nem csak a finomságukkal, de roppant ízléses kinézetükkel, vagy épp csomagolásukkal is csábítják az embert. Ilyenek többek közt pl. a chocoMe csokoládék, csak hogy egyet említsek a sok-sok finomság közül.


Lent olvashatjátok a hivatalos sajtóközleményt a megnyitóról, amiben látható, milyen finomságok megkóstolására volt lehetőségünk. Ilyen felejthetetlen élményt nyújtott számunkra pl. Varga Gábor desszertkreációja. Az maga volt a csoda, komolyan. Pedig estefelé már nem vagyok különösképp édességrajongó, de ebből aztán szívesen ettem volna még, olyan finom, nem túl édes és könnyed volt az egész (csokis-mandulalisztes tésztaalap, ezen egy étcsokoládés ganache krém, ropogós csokilapocskákkal, ezen pedig egy fehércsokis ganache és egy zselészerű réteg, melyen finom csokis dísz és ropogós morzsa pihent).


No de visszatérve az üzletre... Néhány bloggertárs megjegyezte"kifogásként", furcsállották, hogy hagyományosabb, akármelyik boltban is megkapható csokoládémárkák is megtalálhatóak voltak a bolt polcain (pl. lila tehenes stb. stb.). Megmondom őszintén ez engem azért nem zavart különösebben, mert bár ezekből is azért elég szép választék volt (nem csak 1-2 íz, és ez ezért is pozitívum), azért túlnyomó, igazán nagy többségben a különlegesebb, érdekesebb csokoládék, édességek, egyebek lelhetőek fel itt leginkább. Őszintén szólva mi elkóvályogtunk ott egy darabig az unokahúgommal, és alaposan átkutatgattuk, mennyiféle finomság fellelhető. De ha akarnám sem tudnám ezt így írásban visszaadni, mert tényleg hatalmas a választék. Így, ha kíváncsiak vagytok rá, mindenképpen személyesen kell ellátogatnotok erre a helyre. ;) Én biztosan vissza fogok még ide térni, és szerintem csokiimádó unokahúgom is, aki tuti magával visz majd néhány újabb rajongót (de én sem leszek rest ajánlani a helyet csokiért rajongó társaimnak).
Annyit még hozzá kell, hogy tegyek ehhez az egészhez, mielőtt bárkiben felmerülne az, hogy ez egy újabb sznob hely. Nem, erről szó sincs. Igen, különleges csokoládék, édességek is vannak itt. Igen, nem kaphatóak meg minden sarki boltban, és pont ettől nagyszerű ez a hely. Úgy gondolom, nem árt sokunk ízlését fejleszteni egy kicsit ezen a téren - és ezt nem sértésből mondom-, de tényleg. Igaz, ma már rengeteg csokiféle található/kapható a boltok polcain, de úgy gondolom, hogy kevés az, ami igazán nagyon, vagy épp különlegesen finom. Nyilván, a Chococo csokibolt polcain lévőket sem volt alkalmam még mind megkóstolni, de ami késik nem múlik. Csak hát ugye azok a fránya női vonalak... :) Bár állításuk szerint a csoki tulajdonképpen zöldség, azaz bab (kakaóbab) és répa (cukor - cukorrépa), tehát tulajdonképpen egészséges is és kifejezetten ajánlott a mindennapi fogyasztása... :D Na jó, ez csak viccnek szánták! De azért egy jó minőségű étcsokoládé tényleg kifejezetten jó. Akár minden nap egy kevés. 


Amit kifejezetten pártolok még (a lenti sajtóközleményben olvashattok róla), hogy terveik között szerepelnek még a továbbiakban is, kézműves csokoládék bemutatói. Ez roppant jó ötlet - a többi terv mellet - mert én talán ezt az egyetlen dolgot hiányoltam csak. Mármint a külön kézműves, nem előre csomagolt csokoládék árusítását. Tehát ez mindenképpen támogatandó dolog!
És végül, de egyáltalán nem utolsó sorban, aki az este zenéjét biztosította, és ezzel még inkább hozzájárult ahhoz, hogy az ember csodásan érezze magát a sok csoki között az a Hot Jazz Band volt. Nagyon kellemes zenét játszottak/játszanak, ami igazán illet a helyhez. Hallgassátok csak:



Gratulálok a tulajdonosoknak a szépen, ízlésesen berendezett, nagyszerű és hatalmas választékkal rendelkező bolthoz! Kérünk még további ilyen szépséges kis üzleteket (csak szólok, pl. a XVII. kerület, amerre lakom, igen nagy, és nincs tudomásom ilyen boltról...)

És végül a Lucullus Bt. hivatalos sajtóközleménye az üzlet megnyitójáról:
"Megnyílt a chococo csokoládéüzlet, a “3,000 csokoládé” háza
Budapest, illetve az egész ország nagy örömére megnyílt a chococo csokoládérium- és csokoládéüzlet, ahol több mint 3,000 féle csokoládékészítmény várja az érdeklődőket. A tulajdonosok már sikerre vittek egy csokoládé outletet a budapesti Bródy Sándor utcában, elkötelezett hívei a minőségi csokoládékészítésnek- és fogyasztásnak. Az üzlet belsőépítészeti terveit a Geppetto belsőépítészeti stúdió készítette, az üzlet arculatát az Avalanche Kreatív Ügynökség készítette.
A chococo hivatalos nyitóünnepségén négy csokoládémester, erre az alkalomra készített csokoládékreációit lehetett megkóstolni. Mészáros Gábor chocolatier, a chocoMe kitalálója, Szántó Tibor csokoládékészítő mester, Varga Gábor mestercukrász, a http://www.desszert.eu/ oldal kitalálója és Király Anita (a Lucullus Bt. csokoládéoktatója) házilag készített csokoládé-különlegességekkel kápráztatták el a vendégeket.
Az est tapas-improvizációt Nánási Lajos (Atakám étterem) készítette, amelyhez remekül passzolt a dél-afrikai Amarula krémlikőr.
Turóczi Gábor, a Lucullus Bt. gasztronómiai egyesület (a chococo együttműködő partnere) vezetője örömét fejezte ki az iránt, hogy újabb hely ad majd teret Budapesten a minőségi csokiimádatnak. A chococo a jövőben is tervezi, hogy előrecsomagolt csokoládéi mellett a kézműves csokoládék bemutatóját, illetve felolvasóesteket, egyéb kulturális/szakmai rendezvényeket is szervez.

További információ:
Lucullus Bt.
+3620 240-8530
Az üzlet címe: 1013 Budapest, Pauler u. 7.

Fotók a szervezőktől.


2 megjegyzés:

Beastie írta...

most indulunk családi tesztelésre :)

Ildinyó írta...

Beastie
Juj de jó nektek! :) Nekünk is el kellett volna mennünk most hétvégén. No nem baj, majd legközelebb! :)