2011. május 27., péntek

Bodzás-epres-ananászos smoothie


Az ilyen italok a melegekben nagyszerűek reggelire, tízóraira, uzsonnára, vagy akár ebédnél 1 tányér leves helyett is (csak tálalás kérdése, adjunk mellé egy kanalat is... :) ), sőt még a desszertet is helyettesítik ily módon. Nagyon jól hűsítenek és szerintem igen jól laktatnak is. No és persze nem utolsó sorban baromi finomak! És a most közeledő gyereknapra, a lurkóknak is nagyon jók lehetnek!

Hozzávalók 1 nagy pohárhoz:
  • kb. 8 nagyobb szem fagyasztott eper
  • kb. 1 dl nem túl édes bodzaszörp (jó édes legyen, de azért nem tömény cukros, inkább higítsuk ásványvízzel, még jobb, ha diétás, tehát nem cukorral készült)
  • 340 g-os töltőtömegű ananászkonzerv kb. harmada, lével együtt
A fentieket alaposan turmixoljuk össze, és azonnal fogyasszuk. Ha friss epret használunk, tegyünk hozzá pár szem jégkockát, hiszen ennek a turmixnak pont az a lényege, hogy fagyosan krémes legyen. Nekem akkor dolgozik jobban a gépem inkább, ha a gyümölcs a fagyos (azt könnyebben viszi), ezért fagyasztottam le előző este az epret, így másnapra pont jó lett.

A bodza-eper páros nagyon jó! Múlt héten sima turmix készült belőle: joghurttal, friss eperrel és bodzaszörppel. Az is nagyon finom volt! A bodza-ananász páros pedig már régóta motoszkál a fejemben. Bár eredetileg más terveim voltak vele, de azokat majd legközelebb hozom össze. Ők is nagyon jól összepasszolnak egyébként!




4 megjegyzés:

Padparadsa írta...

Látogass el kérlek a blogomra, szeretnék adni Neked valamit! Padparadsa

Bianka írta...

Finom lehet

Csibe írta...

Nagyon hidegen kérném szépen!

Ildinyó írta...

Padparadsa
Megkukkantottam és nagyon-nagyon szépen köszönöm itt is! Nagyon kedves vagy! :)))

Bianka
Mmmm, az ááám! :D

Csibe
Oké veszem elő a hűtőtáskát, te meg nyisd az ablakot! :D