2011. április 4., hétfő

Egy mesés hely: Continental Hotel Zara I. rész

Nem olyan régen, volt szerencsém meglátogatni egy fantasztikus hotelt és annak éttermét. A következő két részben erről az élményről szeretnék beszámolni Nektek kedves olvasóim. Érdemes figyelni, mert egy remek helyet mutatok meg!

A belváros pesti történelmi negyedében, a Dohány és Nyár utca sarkán hajdanában még volt egy igen rég omlásnak indult épület, ahol korábban a Hungária Fürdő és a Continental Szálló állt. Az épületet már szinte majdnem le is rombolták teljesen, de szerencsére 2005-től műemléki védettséget élvezett. Ezek után jött az új tulajdonos, a ZeinaHotel Kft., és egy hatalmas beruházásba fogott, aminek eredményeképpen egy meseszép szállodát nyithattak meg 2010-ben.  Ezért szerintem nagy hála illeti a Kft. tulajdonosát is, a jordán származású Mazen Al Ramahit is, akinek valószínűleg szintén fontos lehetett, hogy óvja Budapest értékeit. Hiszen az új, négycsillagos hotelt úgy építették újjá, hogy a régi épületből nagyon sok szép dolgot mentettek meg, ill. régi fotók alapján rekonstruáltak.
Rögtön a hotel bejáratánál, a csodaszép bronzlemez burkolatú, helyreállított forgóajtó fogad (Bor Ferenc művészettörténész műve), mely önmagában megér egy misét. Vékony Péter építész úgy gondolom, nagyon is méltó módon vehetett át díjakat, a romos állapotú Hungária Fürdő utcai frontjának helyreállításáért, valamint a műemléki épület felelős tervezőjeként, a restauátori munkák előkészétéséért, az utcai és a belső műemléki homlokzat, valamint a főbejárati tér és a galéria tervezéséért. De természetesen az új részek megépítésének eredménye is ugyanilyen fantasztikus munka lett. Csak végig kell nézni a fotókat!
Az itteni ámulatból továbblépve egy gyönyörű és tágas recepció fogad. Ahogy ők fogalmaznak az oldalukon: „ Az eredetiek maradékának felhasználásával újragyártatják a díszítő elemeket, s az új fővárosi szálloda középső épülete így a száz évvel ezelőtti magyar építészet és iparművészet egyik látványosan megújult, helyreállított lenyomata, öröksége lesz.”
Mit is mondhatnék? Egyszerűen tényleg mesés munka. Nézzétek csak meg!


Az előtérben található egy zongora is - melyet természetesen zenélésre is szoktak használni, tehát nem csak díszként áll ott -, ez valamiért egyből megragadta a figyelmem, hiszen annyira talán nem szokványos, és nagyon jó, otthonos, barátságos légkört sugároz egy ilyen nagy térben. Különösen ha még játszanak is rajta éppen.
A hotel egésze rendkívül elegáns hangulatot áraszt. Nekem nagyon tetszett az is, hogy némely berendezésben ill. mintázatban a tulajdonos országának stílusjegyeit is felfedezni. Én például beleszerettem a szobákban található,  éjjeliasztalkák fölött lógó, nagyon szép mintázatú, stílusos függőlámpákba, melyek szerintem nagyon egyedi hangulatúvá varázsolják a szobákat. Én személy szerint több ilyen kiegészítőt is szívesen látnék. Ami a stílust illeti, remekül és nagyon harmonikusan ötvözték a szecesszió, az art deco és a modern belsőépítészet stílusjegyeit. Mindent, az elenganciát és a luxust követve rendeztek be. Színeket illetően, pedig leginkább krémszín, bézs, arany és fekete színek felfedezhetőek, melyeknek köszönhetően szintén nagyon előkelő és pazar hangulat uralkodik mindenhol.



Másik személyes nagy kedvencem a Panoráma Tetőkertben található wellnes részleg, ahol egy gyönyörű, nyitott medence is található. Ennek különösen a meleg nyári éjszakákon fantasztikus hangulata lehet. De nappal is remek lehet a fürdőzés, miközben ugye elég egyedi látványban van része az embernek, hiszen a közeli hangulatos háztetőket szemlélheti. Mindezt a belváros kellős közepén. Nekem nagyon tetszik! De természetesen a többi rész is, a belső medencével, infra-, és finn szaunával, pezsgőfürdővel, saját fitness teremmel. És ha még nem lenne elég a jóból, található a hotelben egy masszázs szalon is, ahol sokféle masszázst és testkezelést végeznek, melyhez mindenféle kényeztető dolgot használnak fel, pl. Holt-tengeri iszapot, Bretagne-i sót, sokféle aromaolajat, valódi termálvizet és egzotikus keleti fűszereket is. Ez valóban nagyon kényeztető lehet! Egyet pl. kapásból kiszúrtam; ez a Deluxe csokoládépakolás. Istenien hangzik! És képzeljétek ilyen formában még karcsúsít is, és még a narancsbőrre is jó! Utána még egy jó kis Lélekmasszázs (Holistic Pulsing masszázs), így aztán végképp garantált a görcsoldás és a megfiatalodás.

Kívülről talán nem is tűnik akkorának különben, de mégis hatalmas ez a hotel. Több, mint 270 szoba és lakosztály található benne, és többek közt az egészen kicsitől az egészen nagyig, maximálisan felszerelt konferenciaterem is.
Beszámolóm második felvonása a - hotel különálló részeként is látogatható -, Araz étteremről fog szólni. Érdemes lesz mindenképp olvasni majd azt is.
És ahol megtalálható ez a mesés hotel:
Continental Hotel Zvra
1074 Budapest
Dohány utca 42-44.
Ha még több információt szeretnétek megtudni a hotelről (márpedig érdemes), akkor az alábbi linken érhetőek el:

Sajnos a fotók nem sajátok (a következő részben már azokkal jövök). Teljes egészében a hotel saját webalbumából származnak, és természetesen az engedélyükkel használtam fel.

2 megjegyzés:

Beastie írta...

én a Só utcai Zara boutique hotelt látogattam meg céges helyszínek között barangolva - s végül nem ők, hanem a Hotel Andrássy nyert és a Michlein listán is szereplő Baraka Lounge étterem :) ez a ZAra sokkal komolyabb, mint amiben mi jártunk. Nagyon szép. köszi a leírást.

Ildinyó írta...

Beastie
Én köszönöm! Tényleg nagyon szép lett ez a hotel! :) Igyekszem bemutani hamarosan az étterem részét is az én szemszögemből! :) Jó volt az is nagyon! :)