2010. július 3., szombat

"Bellini koktél" gyerekeknek...


Hehehe... újabb trükközés...  Ááá, igazából csak megint fotózgatni támadt kedvem. :) Amikor elkészítettem ezt az újabb gyümölcsös finomságot a fiamnak, eszembe jutott, hogy ez lehetne akár a virgin Bellini koktél kicsiknek és alkoholt nélkülöző felnőtteknek. Tulajdonképpen tényleg egy sima joghurt, őszibarackkal és átpasszírozott málnával, mégis mennyire látványos tud lenni. És egyszerűsége ellenére (vagy talán pont amiatt) jól behűtve, roppant finom is. Ja és persze ez a trükk nem csak "a gyümölcsöt már csak azért is dacból nem eszem meg" gyerekeknél jó, hanem a hasonló érzésekkel rendelkező felnőtteknél is. :D
Anyának meg hogy lenyugodjon kissé, joghurt nélkül egy kis könnyű és jégbehűtött Proseccoval... :)
A Bellini koktél egyébként Velencéből, a híres Harry's bárból származik és valamikor 1934-ben alkotta meg Giovanni Bellini (XV. századi olasz festő) emlékére Giuseppe Cipriani. "Színezésre" pedig nemcsak málnát, hanem cseresznye, meggy, vagy gránátalmaszirupot is szoktak használni.
A levendula aromája is nagyon jól passzol ehhez a joghurtos édességhez.
Hozzávalók a gyerek változathoz, azaz a joghurtos pohárkrémhez:
  • 1 kisebb őszibarack
  • 1 marék málna (pici porcukorral megszórva és teaszűrőn átpaszírozva)
  • pár kanál (krémes, lecsöpögtetett) natúr joghurt
  A barackot meghámozom, villával összenyomkodom, majd a többi hozzávalóval rétegesen egy pohárba kanalazom. Ha nagyon jól behűtjük, még a málna sem lesz folyós, hanem remegőssé válik kissé.

És ha tényleg ital formájában, de szűz (azaz alkoholmentes) változatban szeretnénk felszolgálni, akkor a barackot pürésítsük le egy nagyon kevés porcukorral, öntsük fel alkoholmentes, habzó almaborral, majd keverjük hozzá a málnapürét is.  
Hozzávalók a felnőtt :) Bellini koktélhoz:
  • őszibarack (eredetileg fehér húsú, mert úgy lesz igazán szép színe), kevés cukorral pürésítve
  • jéghideg száraz Prosecco a felöntéshez (vagy száraz pezsgő)
  • málnapüré
  • a díszítéshez: barackszeletek, málna stb.
 A barackpürét egy hosszú, pezsgőspohárba kanalazzuk, felöntjük a jéghideg Proseccoval, majd a málnapürével szépen megszínezzük és elkeverjük.

Barackpüré nélkül, egyszerűen málnával is nagyon finom a jégbe hűtött prosecco:




3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon gusztusos, unokaöcsémnek mindenképp megcsinálom majd, biztos nagy király leszek ezután! :-)

Névtelen írta...

Nagyon gusztusos, unokaöcsémnek mindenképp megcsinálom majd, biztos nagy király leszek ezután! :-)

Ildinyó írta...

Köszönöm Pocak Panna! Remélem sikeres leszel vele! :D