2010. május 14., péntek

VKF 34. forduló IV. rész: Csokoládé és gyümölcsök randevúja


Azt ugye nem kell különösebben részleteznem, hogy a csokoládé miért afrodiziákum. Úgyhogy még szép, hogy szerepelnie kell Afrodité asztalán. Elég annyit tudni, hogy található benne egy rendkívül hatásos vegyület, egy amfetaminhoz hasonló sav; a vágygerjesztő fenil-etil-amin. Ennek a vegyületnek a hatására a szívdobogás felgyorsul, a vérnyomás megnő, és boldoság önti el az embert... Hát nem hasonlít roppantul ez az érzés valamihez?
"Ha nem érzi jól Magát, ha nem volt módja aludni, a csokoládé majd új életre kelti. De hiszen ott, ahol Ön van, nincsen csokoládé! Csak erre tudok gondolni éjjel-nappal. Ó, drágám, hogyan fogja ezt túlélni?"
Sévigné Márkiné levele kedvesének, 1677-ben
Szerintem a belemártogatott gyümölcsökhöz sem kell különösebb komment (persze bármilyen nekünk tetsző gyümölcsöt használhatunk, nem csak almát és banánt). Mindegyik nagyszerű. Különösen a banán... csokiba mártva... öhmmm... Na és a fűszerek mindegyike is remek lesz hozzá, bármelyiket is választjuk, akár a buja vanília, a tüzes csili, az aromás szegfűszeg, vagy a csábító illatú fahéj kerül bele. (Tudják nem kell nekem kőkemény popsi, elég, ha fahéj illatú. - Ellen Degeneres)


Csokoládé fondü hozzávalói:
100 g étcsokoládéhoz
kb. 100 ml tejszín
ízesítésnek: kevés fahéj, vanília, chili, kardamon, szegfűszeg stb.

És akkor még nem említettem a másik fantasztikus párost: a csokoládét és az epret. Ha éppen a keményebb - óhhh, bocsánat, dermedtebb csokira - vágyunk, olvasszunk meg egy kevés étcsokit egy pici olajjal, majd mártsuk bele a megmosott epreket és hagyjuk megdermedni, vagyis keményedni. Aztán etessük meg egymást vele, ha eljött a megfelelő pillanat. Amikor beleharapunk, az ajkainkon végigcsordogáló gyümölcsnedv, garantált hatást vált ki mindenkiből! ; )


Ha már a nyalakodós részhez értünk, muszáj megemlítenem a fagylaltot (mindegy, hogy csokoládé, eper, vagy vanília), mert ugye ezek is nagyszerű vágykeltőek. Különösen, hogy nem csak tálkából vagy tölcsérből lehet őket enni... :D



9 megjegyzés:

Padparadsa írta...

Szuper lett a menüd! ;)

Ami írta...

Ámulok bámulok!
Micsoda fotók!!!! Nagyon tetszenek.
Az ételek meg fantasztikusak.
Gratulálok, remélem nyersz a VKF-en :)

Ildinyó írta...

Padparadsa
Nagyon szépen köszönöm! :)))

Ami
Nagyon köszönöm Neked is! Igazából nagyon élveztem a résztvételt, úgyhogy már bőven elég ez is nekem. :) Duende témája visszahozta a jó(élet)kedvemet, de komolyan. Nagyon kedves vagy! :)))

duende írta...

:)))

Hú, ez nagyon jó! :)

Vajda János írta...

Az eper a legerotikusabb gyümölcs. Az egyetlen, amelyikben egyszerre ott a férfi és a nő. Színe a nő, formája a férfi. Ráadásul azt a két testrészt egyesíti magában, ami a beteljesülést is jelenti (az egyesülés során). Aztán tessék csak ketté vágni, mit formál a belseje? :D
Volt itt elég magaslaszti, de nem offolom szét az oldalt. Ebben a stádiumban úgy is a fantáziának kell átengedni a szerepet.

bévé írta...

Hű, de fantasztikus menüt állítottál össze! Gratulálok!

Maimoni írta...

Óóóó... nem is tudom mit mondjak... mondjak-e valamit...:)))

Cocó írta...

Jár a fantáziám, hogy még miből is lehet kinyalni a fagyit...Hmmmmmm
Abból amire gondolok, biztosan mondhatom, ISTENI ;D Talán még a csajoknak sem ártana kipróbálni!! :D)
Pusza, sógornénim

Ildinyó írta...

Duende
Nagyon köszönöm Neked!

János
Bizony! Annyira azért nem is adtam magasakat... :))

Salsa
Nagyon szépen köszönöm Neked is! Nagyon kedves vagy!

Maimoni
Öhm... remélem azért nem vetettem el tulságosan is a sulykot? :)))

Cocó
Hát kanálból. ;D Bizony az!
Csajoknak csokikrém? Hmm? Jajjj, de rossz vagy! :)
Pusz