2010. április 13., kedd

El van a gyerek, ha játszik...



A fenti tortát, ill. tortákat (bár csak kinézetre más) hétvégén készítettem. Szombaton a sógorom névnapja volt, vasárnap pedig az egyik Keresztfiam, Gergő lett  4 éves lett. Hivatalosak voltunk ez alkalomból egy kis sütizésre. Úgy volt, hogy én most nem készítek semmit. De az utolsó pillanatban meggondoltam magam és mégis összedobtam két minitortaszerűséget. Tényleg az utolsó pillanatban, mert szombat délután kellett mennünk, és én valamikor 2 óra körül fejeztem be a torta díszítését, az alapot pedig délelőtt sütöttem meg. A múltkori Barátság kenyér tésztáját használtam hozzá, amit most kakaóporral és jó sok felaprított Kinder csokival ízesítettem. És azért tortaszerűség, mert még tölteléket sem készítettem hozzá. Ehhez a tésztaféléhez szerintem nem is nagyon kellett, a sok csokinak köszönhetően egyáltalán nem volt száraz. De még a külsejét is elfelejtettem bekenni porcukorral kikevert vajjal. Erre is akkor jöttem csak rá, amikor már a harmadik hamismarcipán lapot tapasztgattam fel a kockára, és persze így nem volt olyan egyszerű, mert nem akart odaragadni egykönnyen. Meg is látszik, hogy kissé összenyomorgattam, de akkor már nem volt kedvem levenni az addig felrakott lapokat, és szórakozgatni a kenegetéssel. Így én nem voltam annyira elégedett a végeredménnyel (még mindig csak gyakorló kategória), de a többieknek tényleg nagyon tetszett.

Boldog szülinapot Geri baba!


11 megjegyzés:

Padparadsa írta...

Idei szülinapon én is hasonló formájú tortával próbálkoztam... A Tied szebb lett! Annak egyébként a "tésztája" kókuszgolyó massza volt, sok meggyel.

duende írta...

Szuper, szerintem nagyon klasszak lettek! :)

Kiskukta írta...

Nagyon ötletes mindkettő!

Ildinyó írta...

Padparadsa
Köszönöm szépen! Finom lehetett nagyon a Tiéd ! Nagyon jó ötlet egyébként tényleg ez a kókuszgolyós massza is ezekhez. Ki is próbálom majd. Köszi az ötletet! :)

Duende, Kiskukta
Nagyon szépen köszönöm Nektek! :))

Ottis írta...

Nagyon szépek!

Ami írta...

Aztaa, nagyon ügyes vagy! :)

Vajda János írta...

Meg a kiskrampónak is, ahogy elnézem. :) Elképzelek egy társasjátékot, ezzel a dobókockával. hihi

Adri írta...

Teljesen odáig vagyok, meg vissza! Nagyon-nagyon tetszik! :)

Ildinyó írta...

Ottis, Ami, János, Adri

Nagyon szépen köszönöm Nektek! Igazán nagyon kedvesek vagytok!

János, hát az tényleg érdekes lenne :o :D

Raindrop írta...

Nagyon tetszik, hogy ilyen kis tortákat készítettél! :) Sokkal jobban mutatnak, és különlegesebbek is! :)

Ildinyó írta...

Nagyon köszönöm Raindrop! Nem tudom honnan jött az ötlet egyébként, csak kipattant a fejemből, de úgy tűnt nagyon tetszett nekik! :)))