2010. március 12., péntek

Figyelem Hölgyeim! A háború megkezdődött a kis dombocskák ellen...

Nem, ez nem egy új mártogatósnak vagy finomságnak a receptje (elég bizarr lenne, bár mostanában semmi sem elképzelhetetlen). A kedvenc kozmetikai márkám (nekem ezidáig az ő krémeik, olajaik, és egyebeik voltak az egyetlenek, melyek rendszeres használat mellett, valóban hatásosnak bizonyultak a cellulit ellen) megjelentetett egy új narancsbőr elleni testradírt a problémás területekre, amelyben a fenti, konyhában is használatos hatóanyagok találhatóak meg (kivéve az olívaolaj). Én gondoltam egyet és összekutyultam itthon egy házi verziót. Hihetetlen bársonyos bőre lesz a használata után az embernek. Csak két dolgot nem tudtam eldönteni. Az egyik; hogy vajon kávézaccból is ugyanolyan hatásos a keverék (elegendő-e a benne maradt koffein), vagy csak friss kávéból, ill. hogy jó ötlet-e beletenni az olajat vagy sem? Mert bár nagyon jó bársonyossá teszi a bőrt és ápolja is, de ha pont egy krémmel szeretnénk bekenni utána, akkor lehet, hogy hiába szabadítottuk meg a bőrünket az elhalt hámsejtektől, ha a krém nem tud rendesen bezívódni az olaj miatt. Szerintem érdemes pár percig a bőrön hagyni. De mindenképpen csak porblémás területeken használjuk. Arcra pl. semmiképpe sem, mert a koffein vízelvonó hatású, és azt ugye meg senki nem szeretné, hogy az arbőre dehidratált legyen (még, ha zsíros is a bőre, akkor sem tesz jót, ha elvonja a bőrből a vizet). Nekem érzékeny bőröm van, de semmi bajom nem lett tőle. Azt azért hozzá kell tennem, hogy nem lesz a legtisztább mutatvány a felvitele, de ugye létezik már vezetékes víz :). Csak ilyenkor a férjeket ne felejtsük el kitessékelni a fürdőszobából, nehogy megijedjenek, hogy valami indián szertartásra készülünk és azért maszkírozzuk ki magunkat (mondjuk szerencse, hogy nem arcra kell kenni).

A keverék nem másból áll, mint: 
  • 4 személyes kávéadag zaccából (hűű, ez így értelmes?),
  • 3 teáskanál tengeri sóból,
  • egy kb. 50 g-os gyömbérgyökérből, melyet finomra reszeltünk,
  • és opcionálisan egy nagyobb löttyintésni extra szűz olívaolajból.
És amiért ezek hatásosak:
Kávé: mint írtam fent is, vízelvonó hatású, ami a problémás területeken pont jól jön.
Tengeri só: bőrfeszesítő, méregtelenítő hatású. Szintén vízelvonó, de anélkül, hogy kiszárítaná a bőrt.  
Gyömbér: élénkítő, vérkeringést fokozó hatása van.
Olívaolaj: jelen esetben, ha beletesszük ápoló hatással bír. Magas E-vitamin tartalma a bőr öregedését gátolja. Ezenkívül nagyszerűen regenerálja, védi és táplálja a bőrt. Valamint elősegíti a hámsejtek képződését valamint a bőr megújulását.

Nekem ez az adag 3 alkalomra volt elegendő. Hetente legalább 3x-4x  érdemes leradírozni vele a bőrt és rajta is hagyni esetleg pár percig. És hogy fokozzuk a hatást, hideg-meleg vizes váltózuhannyal mossuk le : ) (na neeeem, ezt most így, hogy még repkednek kint a minuszok és a hópihék is, inkább kihagynám, ha lehet). 
Már csak a lótuszvirágos-koffeines olajat, és a kék-zöd-algás-szójafehérjés-koffeines krémet kellene valahogyan itthon legyártani. Őőő... azt hiszem ez már nem fog (olyan könnyen) menni... : (

Ez után gonoszságból már csak azért is egy sütireceptet fogok feltenni :))).

4 megjegyzés:

Vajda János írta...

A hideg kiráz :))) Elgondoltam belsőleges alkalmazásra :D
Valamennyi maradhat a dombocskákból ;)

Ildinyó írta...

Hát én sem kóstolnám meg. Viszont cserébe nagyon finom illatta volt. És még el is lehetett volna hitetni valakivel, hogy valami mákos édesség. : ) A fürdőszobában olyan illat volt utána, mintha ott főztem volna frissen a kávét, a gyömbéres kávét. : ) Nagyon kedves, de én azért örülnék ha menne! : ))

duende írta...

Szuper! :)

Szakmai ártalom - a krém felvitele előtt ajánlom a bőrfelületet dörzsis szivaccsal (lufa) finoman átdörzsölni, kézzel meg is paskolni kicsit. Ha kipirult egy kissé a felület, utána rátenni a kencét. Megtízszerezi a hatást. :)

Ildinyó írta...

Nagyon köszönöm Duende! És az ötletet is! Nem is tudom miért nem jutott eszembe, pedig van is itthon lufám! Na majd legközelebb! : )