2009. február 12., csütörtök

Senem leves

Először is kezdjük azzal, hogy: Mi van? Milyen leves? Hát senem. Se nem húsleves, se nem paradicsomleves. A Másik Felem mesélte, hogy ő régebben mindig úgy ette a húslevest, hogy rakott bele egy löttyintésnyit a Mamája házi paradicsomlevéből. Megkóstoltam és szerintem nagyon finom! Így egyszerűen fel lehet dobni egy hétköznapi (akár kockából készült) levest is. Ez is inkább ötlet, mint recept, de azért leírom az enyém miből állt.
Hozzávalók:
  • 2 l húsleves vagy zöldségleves
  • a levesbetéthez: 2 tojás, kevés búzadara, ételízesítő, szerecsendió, bors, petrezselyem
  • a tálaláshoz: 100 %-os paradicsomlé, petrezselyem

A gyengén felvert tojásokhoz annyi búzadarát öntünk, hogy ne túl híg, de ne is túl sűrű masszát kapjunk, ízesítjük a fenti fűszerekkel, majd félretesszük legalább 1 órára, de min. fél óra. Majd a forrásban lévő levesbe galuskákat szaggatunk, és megfőzzük. Vigyázzunk, mert jól megnőnek, tehát ne nagyokat csináljunk. Tálaláskor pedig 1-1 tányér forró leveshez teszünk egy kevés paradicsomlevet (sacc 3-5 evőkanál), majd megszórjuk petrezselyemmel és már kanalazhatjuk is. Egyszerű, de nagyszerű! Szerintem! És igen laktató is!

Nincsenek megjegyzések: