2009. február 6., péntek

Petrezselymes-sajtkrémes farfalle


Kútfejből megint egy gyors recept. Nem volt ebédünk egyik nap és sietősen kellett készítenem valami meleg ételt. Ez sült, ill. főtt ki belőle. Az a jó benne, hogy amíg fő a tészta elkészül a szósz is. Na jó, az egész max. 30 perc. Mindennel együtt.
Hozzávalók:
  • 500 g farfalle (masni) tészta
  • kevés olívaolaj
  • 1 fej hagyma apróra vágva
  • 3 duci gerezd fokhagyma összenyomva
  • 2 evőkanál kukoricaliszt
  • kb. 3-4 dl tej és 1-2 dl víz (össz. 5 dl) mikróban kissé megmelegítve (szemre ment, nem igazán mértem)
  • 2 db natúr tömlős sajtkrém
  • szerecsendió (lehetőleg frissen reszelve, szerintem úgy az igazi)
  • őrölt fekete bors
  • ételízesítő/vegamix+só (vagy simán csak só)
  • kb. 1 nagy csokor friss (vagy fagyasztott) petrezselyem apróra vágva
  • A tetejére: reszelt sajt (nekünk füstölt), és még egy kevés petrezselyem
A tésztát a csomagon lévő utasítás szerint megfőzzük. Ez idő alatt a hagymát kevés olajon megpirítjuk kissé, megszórjuk ételízesítővel, majd hozzáadjuk a fokhagymát. 1-2 perc pirítás után megszórjuk a liszttel, ezzel is pirítjuk, majd felengedjük a vizes tejjel, ha elkezd forrni, belenyomjuk a két sajtkrémet, és megolvasztjuk. Ízesítjük szerecsendióval és borssal. Legvégül a petrezselymet is hozzákeverjük, de ezzel már nem főzzük. A mártást hozzákeverjük a tésztához (vagy fordítva), majd reszelt sajttal megszórva, petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: