2009. február 16., hétfő

Kukoricás muffin


Még ez is múlt héten péntekre a barátnős összejövetelre készült, de akkor nem írtam róla. Most bepótolom. A recept ismét saját, pontosabban több receptből lett "összegyúrva". Finom lett! És nem utolsó sorban másoknak is ízlett! Még vissza fog térni hozzánk!
Hozzávalók (24 kisebb muffin lesz belőle):
  • 100 g finomliszt
  • 130 g kukoricaliszt
  • 70 g kukoricadara
  • 150 g szemes kukorica (ha fagyasztott: nem kell kiengedni, ha konzerv: alaposan le kell csöpögtetni egy szűrőben)
  • 2 kisebb cső színes paprika kicsi kockákra vágva
  • 2 és 1/2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1-1 teáskanál pirospaprika és őrölt chili
  • só, bors
  • 200 g reszelt sajt (100 g a tésztába, 100 g a tetejére)
  • 2 tojás
  • kb. 250 g joghurt (előfordulhat, hogy kell még bele egy kicsi tej is)
  • 100 g olvasztott vaj
A sütőt 180 fokra (légkeverésen 160) melegítjük. A száraz hozzávalókat egy nagyobb tálban elvegyítjük, hozzáadjuk a kukoricát, a reszelt sajt felét, és a paprikakockákat is. Egy másik tálban alaposan elkeverjük a tojásokat, a vajat és a joghurtot, majd a száraz anyagokhoz öntjük és összekeverjük. Nem kell sokáig keverni, csak éppen hogy elvegyüljön minden, majd formába adagoljuk, megszórjuk mindegyik tetejét a maradék sajttal és kb. 25 percig sütjük. Én szilikon formában sütöttem, így könnyű dolgom volt... Ha sima formában sütjük, előtte vajazzuk ki, de papírkapszlit semmiképp ne használjunk, mert tapasztalataim szerint abba az ilyen fajta muffin inkább beleragad. És ha kivesszük a formából, azt ne forrón tegyük, hanem várjunk legalább 5-10 percet.

Tipp: 
Bár most nem tettem, mert sütés közben jutott csak eszembe, de legközelebb ki fogom próbálni, úgy is, hogy a tésztába kolbászkockákat is teszek.

Nincsenek megjegyzések: