2008. november 21., péntek

Narancsos csirkesaláta

Hozzávalók:
  • 1 nagyobb főtt csirkemell (húslevesben főtt is nagyon jó, sőt a legjobb)
  • 1 kis pohár kefir vagy joghurt
  • ízlés szerint só
  • kevés currypor
  • 1 nagyobb narancs
  • 1/2 tubus majonéz
  • aprított petrezselyem
A csirkemellet kicsontozzuk és kockára vágjuk. A narancsot megtisztítjuk, szintén kockára vágjuk, majd hozzákeverjük a csirkehúshoz. A mártáshoz összekeverjük a majonézt a kefirrel (vagy joghurttal), ízlés szerint fűszerezzük a sóval, curryporral, majd ráöntjük a csirkére és legalább 1 órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor szórjuk meg a tetejét petrezselyemmel. A magyaros ízvilágot kedvelőknek ez talán egy kicsit fura ízvilágú étel lehet. De szerintem nagggyon-nagggyon finom!!!
Fogalmam sincs, hogy ez a recept honnan származik. A családban kering már egy jó pár év óta. És szerintem karácsonyra ez egy nagyon alkalmas különleges finomság, pl. előételnek.

Nincsenek megjegyzések: